Eilandjes, eilandjes, EILAND!
Door: Nance zelf
Blijf op de hoogte en volg Nancy
04 November 2007 | Vietnam, Hanoi
welkom hier op mijn reispagina die ik zit te tikken vanuit Cat Ba.
Met een jankmuziekje op de achtergrond in een internetcafe met 15 pc's waarvan wij nu merken, er maar 1 goed werkt! Zelfs Bol.com kon ik nergens opzoeken...;-)
Maar goed, een kort verslag van de afgelopen anderhalve dag.
De boottocht was prachtig door de Halong Bay area.
Je weet niet wat je ziet, o nee je ziet het want ik heb foto's! Heel gek al die rotspartijen in het water.
Ook nog op een van de eilanden in grotpartijen geweest. Leuk hoor om weer eens stalagmieten en stalagtieten te zien. (Hoe heet het eigenlijk als een Stalagmiet en een stalagtiet in elkaar overvloeien?)
Toen we uit de grot kwamen (met zere knieen van het trapklimmen...) kregen we te horen dat wij als enige 2 over moesten naar een andere boot om naar Cat Ba te gaan. Okay, we pakken snel onze tas en lopen naar de boeg. Maarrrrr, nu bleek dat we via een paar andere boten naar de betreffende boot moesten klauteren... Okay, en maar hopen dat je niet in het water valt hihi. Gelukkig droog aangekomen bij die boot, maar toen bleek dat de kapitein niet heel erg blij was met het feit dat we bij hem aan boord kwamen. Maar goed na een paar boze blikken van hem en een paar vriendelijke glimlachen van onze gids was het in orde.
We konden gaan!
Nog 1,5 uur varen en we kwamen aan bij Cat Ba. Nou als je daar aankomt denk je dat je bij zo'n eiland van Jurrassic park bent beland.
Maar na een rit van 30 minuten in een busje (speldebochten met afgrond aan de rechterkant.... aaarrch) kom je dan toch aan bij de andere baai en het hart van het eiland. Gelukkig, geen enge monsters etc.
Hotel was prima! Hotel Princes. Hoe toepasselijk... Ingecheckt en toen even aan de wandel gegaan.
Het hotel heeft een super dakterras en restaurant op de bovenste verdieping en een goede sauna, whirlpool en massages zijn ook mogelijk (iets voor onze laatste middag/avond hier!)
We hadden net ons eten besteld in het restaurant toen een vent naar binnen liep en tegen de bediening tekeer ging... Wij dachten, what the hell is this all about! Maar het volgende moment draait hij zich naar ons toe en zegt: sorry mijn excuses ik ben jullie gids hier maar mijn collega heeft jullie niet alles verteld. Jullie kunnen hier vanavond niet eten, het is volgeboekt. Maar voor lunch en diner kunnen jullie terecht bij ons andere hotel! Over 45 minuten start het diner. Gaan jullie mee?
Wij waren flabbergasted maar goed. Gingen mee en kijken wat ons dat ging brengen.
Nou om een lang verhaal kort te maken: wij gaan daar niet meer dineren, wel misschien morgen nog lunchen...
06 November 2007 - 07:31
Erik & Ilona:
die lieve glimlach is voor jou zeker geen probleem. Ik denk dat die kapitein voor je gesmolten is. Zo te lezen was het diner geen succes. Zie je dat het maar goed is dat wij niet broodmager zijn dan hebben we in ieder geval iets om op te teren als het echt niet te eten is. Heel veel plezier en geniet met volle teugen