Tour vandaag - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Nancy Hasselbaink - WaarBenJij.nu Tour vandaag - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Nancy Hasselbaink - WaarBenJij.nu

Tour vandaag

Door: Nance zelf

Blijf op de hoogte en volg Nancy

04 November 2007 | Vietnam, Hanoi

Vandaag hebben we zelf een tour geboekt. We gaan de baai hier verkennen en naar Monkey Eiland!

In de baai weet je niet wat je ziet. Heeel veel kleine bootjes en een paar grote, drijvende restaurants, dieseltankbootjes die voor de bijtanksessies zorgen, veel handel van kleine bootjes met allerlei handelswaar die bij de grotere boten aanmeren en verkopen. Een mooi gezicht.
Ook hier zie je veel vooral vrouwen, met een doek voor hun gezicht tegen stof en stank. Maar het is hier maagdelijk schoon en de lucht is heerlijk vergeleken bij Hanoi dus dat doekjesverhaal hier snap ik niet zo.

Verder varend tussen allemaal van die rotspartijen door. Prachtig gezicht. De sage luid overigens: dat een draak over dit gebied heen vloog, het was toen allemaal water, en overal waar zijn staart neerkwam ontstond land. Of was het andersom hahaha!
Slechts een eiland van de tigduizend is permanent en op grote schaal bewoond, Cat Ba.

We komen aan bij Monkey Island.
Nadat we met een loopplank en gevaar voor eigen leven (wat ben ik toch een stadsmeid) van de bot zijn gekomen even rondgelopen daar.
Betreft eigenlijk alleen een klein zandstrand... en op de helft daarvan komen 2 mannen op ons af of we de monkeys wilden bekijken. Deze leven daar blijkbaar niet helemaal in vrijheid en we mochten komen maar kregen toch wel de waarschuwing dat ze gevaarlijk zijn en konden bijten.... HUH??? Nou, euh, weet je, ik heb al een mooie foto van die drie apen daar gemaakt.... Laat verder maar!
Ook was gemeld dat we een stukje verderop naar boven konden en een heel mooi uitzicht hadden.
Was gewoon een stijle rots met een touw. Heb ik, zeg ik in schaamte, niet gedaan...

Nadat we weer terug waren bij het hotel hebben we wat anders aangetrokken en zijn we een stuk verderop bij een resort aan het strand gaan liggen. Lekker luieren, lezen en jawel EEN BEETJE ZON PAKKEN! Vandaag washet weer iets beter weer geworden namelijk!

Nu ga ik lekker eten in het restaurant waar ik gisteren met gezwinde spoed uit gelopen ben.... Daarna bijtijds weer naar bed want morgen weer een drukke dag!

Oh ja, foto's hebben we wel, maar op deze pc's (staan er 15 maar slechts 1 doet het goed....maar die heeft weer geen usb ingang...aarch!) kunnen we ze niet uploade.

To be continued! Keep the response coming sweeties!
Kus
Nance

• 04 November 2007 - 12:02

Ida:

niet echt jouw wereld zo te zien, kijk uit voor apen in wat voor vorm dan ook.
    Liefs mam

• 04 November 2007 - 13:07

De Drie Musketiers:

Het is dus nog een hele toer die Azië Tour!. Zijn we toch wel verwend in onze westerse wereld als je het allemaal zo leest.
    Hopelijk lukt het je de volgende keer foto's toe te voegen.

Met heel veel liefs,

De drie musketiers

O ja,

De mondkapjes dragen ze waarschijnlijk, vanwege de SARS, waar ze in het verleden mee te maken hebben gehad. De mensen durven natuurlijk niet meer zonder.
    Of zijn ze gewoon vergeten af te doen.

• 05 November 2007 - 21:13

Anouk:

Ja euh, allemaal leuk dat geklooi daar maar wanneer beginnen de sappige verhalen nou?

• 05 November 2007 - 21:16

Anouk:

Oh ja, je loopt al een film achter, Stardust gisteren gezien. Helemaal leuk.
    Nou meiden, keep up the good work overthere ene....afblijven van die Vietnameeeeeeeze mannen.
    dikke natte klapzoen van mij.