Mekong Delta Tour 2 dagen
Door: Nance zelf
Blijf op de hoogte en volg Nancy
10 November 2007 | Vietnam, Hanoi
Net terug uit de Mekong Delta. 2 dagen 1 nacht geweest. Overnachting in Can Tho.
Was wel cool. Veel boot weinig bus (zeggen ze.... maar bus is altijd te veel hihi)
2 Floating markets gezien. Leuk is dat ze een mast op de boot hebben en aan die mast hangen ze de items op die ze verkopen.
Enne: ik heb ook een gasmaskertje gekocht! Very stylish met een bruin ruitje. Is het niet enig?
Cocosnoot snoepjes fabriekje, Rice Paper febriekje, Rice Popcorn/wafels fabriekje gezien.
Het maken van wijn met giftige slangen, schorpioenen en zelfs vogels met veren en al erin. Waren zelfs 2 mensen die het durfden te proeven! Guess what: I was NOT one of them!
Check de man met de blauwe tassen! Wat denk je dat daar in zit??
Mekong rivieren zijn bruin, deels heel breed en ca 22 meter diep, deels smal en nog geen met er diep! Bijzonder om in rond te varen. Alleen jammer dat al die boten diesel motoren hebben!!! Stinkie Stankie en veel lawaai...
Er ligt natuurlijk een heel rijke en ook gruwelijke historie in dit gebied maar laten we het over leukere dingen hebben.
Eten vind ik niet heeeel erg bijzonder, ik waag me niet (ja ben een watje...) aan op straat eten.
Weer is lekker, warm en af en toe regen.
POP Quiz:
In de top 3 van Rijst exporterende landen zitten Vietnam en Thailand. Welk land is nr 3 denk je?
Dikke kus! Nance
10 November 2007 - 15:32
Ida:
dus de Mekong hebben jullie gehad, ik had echt wel verwacht dat je op straat zou eten..(grapje)
je hebt gelijk, ben je veel te fijn voor gebouwd, het niet doen scheelt veel geloop naar de niet altijd even schone toiletten. have fun verder
xxxmam -
10 November 2007 - 16:21
De Drie Musketiers:
Wij wagen een gokje en gaan voor de rijstcrackers, is het: Vietnam als export land nr 1?.
Misschien moeten ze net als Giethoorn,
over gaan op fluisterbootjes.
Geeft een hoop minder stank.
Mvg
De drie musketiers
10 November 2007 - 22:25
Anita:
Hoi schat, eindelijk heb ik je opgespoord, je was me vergeten te mailen voordat je wegging, tuttebol. Heb je reisverslag gelezen, geweldig! En wat zie je er leuk uit met dat helmpie hihi. Zo te zien ook vermaken jullie je prima, have fun! XXX Anita -
11 November 2007 - 09:34
Anouk:
"De rivier met de 9 draken", zo heet de Mekong ook wel. Leefde die vrouw van 73 jaar nog? (is nu 3 jaar ouder dus) die maakt zo'n 1000 rijstvellen per dag!
Lekker goedkope kracht want ik meen dat het de moeder van de eigenaar is! Maar je zal vast 1 van de 80.000 andere fabriekjes hebben bezocht. Wel leuk hoor dit, ik weet precies wat je ziet zo'n paar duizend km verderop.
Heb je al om half 6 de Tai Chi beoefenaars gezien op straat?
Doe mee, doe mee, doe mee als je de kans krijgt. Gewoon erbij gaan staan en na-apen (wel serieus blijven hoor!)
Ene, maak er ook foto's van, kennuh wij wel lachen.
dikke kus en heel veel plezier. Geniet want voor je het weet, zit je weer in Holland met je reet.......(oefen vast voor Sinterklaas) ;-)