Siem Reap
Door: Nance zelf
Blijf op de hoogte en volg Nancy
14 November 2007 | Cambodja, Phnom-Penh
Vandaag ging het per speedboot in 6 uurtjes naar Siem Reap. Via de Mekong, en het Tongle Sap meer.
De boot binnen was niet zo fijn... Heel erg krap en oncomfortabel. Maar buiten was het heerlijk in de wind. Dus binnen buiten een beetje afgewisseld. Lil is zelfs wat verbrand daar op het dek helaas.
Na aankomst stond er iemand met een TukTuk op ons te wachten, hadden we goed geregeld. Mr John mochten we hem noemen. Hij heeft het goed voor elkaar, incl zijn eigen PR boek als gids van Siem Reap en Angkor Wat! Hij vroeg of hij onze gids mocht zijn de komende dagen en we hebben direct ja gezegd. Hij spreekt redelijk goed Engels dus dat is prima.
We hebben de Zonsondergang gezien, samen met nog -tig anderen vanaf een tempel, met uitzicht op o.a. Angkor Wat tempel (nog geen goede foto van deze tempel, die volgt nog!). Helaas konden we niet per olifant naar boven (ja nu wilde ik wel!) dus het was een loopje naar boven de heuvel op en daarna een steile klim op de rotsen/trappen van de tempel. I did it en ik ben er blij om. Lil bleef beneden aan de tempel en heeft daar mooie plaatjes geschoten.
Zoals je op de fotos zult zien was het prachtig en hebben we ook nog een beetje regen aan zien komen. Gelukkig heeft het maar 5 minuten stevig geplenst!
Net lekker gegeten Khmer Pannekoek met kip en verse groenten en een heerlijk zoetzuur sausje (met volgens mij heeel veel knoflook!).
Morgen het vervolg en dan gaan we echt de tempels af.... Ook wil ik overmorgen wel een balonvluchtje maken (helaas maar 10 minuten) met heel mooi uitzicht vanaf boven op alle tempels.
Vandaag voor het eerst echt Spinning gemist! Zal blij zijn als ik maandag weer op de bike zit. Heb wat vette muziek gekocht geloof ik (geen cd speler dus weet nog niet zeker hihi).
Overmorgen moet ik volgens mij toch echt ook een extra koffer gaan kopen.... aaarch, ik heb nl een paar grote dingen van lakwerk gekocht, wegen een ton en onhandig te dragen.
Tot zover! Dikke kus,
Nance
14 November 2007 - 14:15
Ida:
gezond voor je veel knoflook, geen last van de knietjes bij die lastige klim?
Dus je bent op de terugweg een pakezeltje, een ton is heel wat overgewicht...!! veel plezier bij je ballonvlucht als die doorgaat en droom van Spinning. Dat loopt niet weg, geniet van de laatste dagen en Europa wacht op je.
mam -
14 November 2007 - 14:46
Anouk:
He meid, hebben we hier een nieuwe term in de spinning wereld bedacht? "Staande klim de tempeltrap op", HF85% en vasthouden, HP3, RPM 65 let op je techniek!
De rest weet je via de SMS en ik mis je.
xxxx -
14 November 2007 - 15:04
Nance Zelf:
Mooie plaatjes he? Morgen meer!!!
Goeie techniek Noekie!
Gaan we doen op Angkor Wat muziek!
xxxxx -
14 November 2007 - 15:19
Ida:
het is weer prachtig, die zonsondergang, betoverend en wat een klim naar boven maar nu heb ik je ook weer eens gezien, love you
mam -
14 November 2007 - 21:09